Otseülekanne arutelult: kas omandireformiga tekitatud ülekohus tuleks korvata

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Teisipäeval algusega kell 14 saab Postimehe vahendusel otseülekandes vaadata riigikogu majanduskomisjoni avalikku istungit, kus arutatakse Eesti Üürnike Liidu pöördumist omandireformi küsimuses.

Eesti taasiseseisvumisel läbi viidud omandireformi käigus tagastati või kompenseeriti õigusevastaselt võõrandatud vara endistele omanikele ja nende õigusjärglastele. «Kuigi sellega ei soovitud kahjustada kellegi huve, siis paraku tundsid senised elanikud eluruumide tagastamisel, et nende suhtes oli see ülekohtune,» ütles majanduskomisjoni esimees Aivar Kokk (IRL).

Kollektiivse pöördumise toetajad soovivad riigikogult seaduse kehtestamist, mis annaks võimaluse heastada omandireformi elluviimisega tekitatud ülekohus ja kahjud neile inimestele, kes jäid ilma nende kasutuses olnud korterite sooduserastamise võimalusest.

Istungil teevad ettekanded endine poliitik, keskerakondlane Helle Kalda ja õigusteadlane Endel Ploom Eesti Üürnike Liidust, rahandusministeeriumi riigivara osakonna nõunik Uku Hänni ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Karin Sillmann ning ehitus- ja elamutalituse peaspetsialist Ülle Reidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles