Verhofstadt: ALDE ei võta Itaalia Viie Tähe Liikumist enda ridadesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ALDE liider Guy Verhofstadt
ALDE liider Guy Verhofstadt Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi Euroopa demokraatide ja liberaalide liidu fraktsioon (ALDE) ei võta enda ridadesse Itaalia Viie Tähe Liikumist, teatas fraktsioon esmaspäeval.

ALDE liider Guy Verhofstadt ütles esmaspäeva hilisõhtul, et «Viie Tähe Liikumise liitumistaotlusega edasi liikumiseks pole (poolte vahel) piisavalt ühist pinda».

Itaalia suurim opositsioonierakond populistlik Viie Tähe Liikumine otsustas esmaspäevasel hääletusel lahkuda europarlamendis euroskeptikute Vaba ja otsedemokraatliku Euroopa fraktsioonist (EFDD) ja taotleda ühinemist ALDE-ga. Partei ametiisikute sõnul toetas ettepanekut 78,5 protsenti hääletusel osalenud erakonna liikmeist.

«Viimased Euroopa arengud, nagu Brexit, on pannud meid uuesti mõtlema EFDD grupi olemusele,» ütles Grillo, viidates parlamendifraktsioonile, mida juhib UKIP-i endine liider Nigel Farage. «Jäämine EFDD liikmeks tähendab seista järgmised kaks ja pool aastat silmitsi ühise poliitilise eesmärgi puudumisega,» lisas ta.

Grillo oli sõlminud alliansi Farage'iga pärast 2014. aasta europarlamendivalimisi. Tollal välistas ta liitumise ALDE-ga. ALDE liikmete enamus toetab Euroopa edasist integratsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles