Trump nimetas väimehe Valge Maja vanemnõunikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jared Kushner, Ivanka Trump ja Dondald Trump
Jared Kushner, Ivanka Trump ja Dondald Trump Foto: Reuters/ScanPix

USA presidendiks valitud Donald Trump teatas esmaspäeval, et nimetab oma kinnisvaraarendajast ja kirjastajast väimehe Jared Kushneri Valge Maja vanemnõunikuks.

Tulevane president trotsib selle sammuga tervet hulka õiguslikke ja eetilisi probleeme.

Miljardärist vabariiklane, kes pole varem üheski valitud ametis olnud, ütles, et Kushner, kelle poliitiline kogemus piirdub osalusega oma äia valimiskampaanias, asub tööle presidendi vanemnõunikuna.

Siirdemeeskonna avalduses on öeldud, et Kushner, kelle varandus koos vanemate ja vennaga küünib Forbesi hinnangul 1,8 miljardi dollarini, loobub administratsioonis töötamise ajal palgast.

Trumpi 35-aastane väimees hakkab uue presidendi poliitika elluviimisel tegema tihedat koostööd Valge Maja personaliülema Reince Priebuse ja peastrateegi Steve Bannoniga, seisab avalduses.

"Jared on olnud tohutu väärtuslik ning usaldusväärne nõunik kogu kampaania aja ning mulle on suur au omada teda oma administratsoonis võtmetähtsusega juhtrollis," teatas Trump.

"Ta on olnud uskumatult edukas nii äris kui ka nüüd poliitikas. Temast saab minu meeskonna hindamatu liige, aidates mul koostada ja ellu viia ambitsioonikat päevakorda, mis seab esikohale ameerika rahva," lisas ta.

Priebus nimetas Kushnerit visionääriks, kel on haruldane võime suhelda ja ulatuslike toetuskoalitsioone kokku saada. Priebuse sõnul teevad Kushneri avatud meel, kohanemisvõime ja terav intellekt temas meeskonna jaoks väga väärtusliku inimese.

Kushner, kellel arvatakse olevat suuri teeneid äia valituks saamisel, on abielus Trumpi vanima tütre Ivankaga.

Föderaalne nepotismiseadus, mis võeti vastu, kui president John F. Kennedy oma venna justiitsministriks nimetas, keelab presidendil sugulasi tööle võtmast.

Kuid Trumpi nõunikud on varem öelnud, et tegevusruumi võib olla rohkem, kui asi puudutab ametit Valges Majas, mitte valitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles