Kas Saaremaal tegutseb koeraröövel?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saaremaalt Keskranna küla kinnisest koduaiast «haihtus» neljapäeval berni alpi karjakoer Virru, kes toodi laupäeva hommikuks koju tagasi, ent Torgu vallas elav pere otsib juba mitmendat päeva edutult taga isast malamuuti Apollot.

Virru peremees sõnas, et koera koju jõudmine on sama müstiline kui kadumine: laupäeva hommikul oma pesas tagasi olnud Virru polnud janus ega näljas, ka tema välimus oli puhas ja korralik, kuigi karvkattel oli juures kopitanud lõhn, nagu teda oleks kuskil ruumis kinni hoitud, kirjutab Saarte Hääl.

Pererahvas usub, et koer toodi tagasi tema kadumisele järgnenud meediakära peale ja ka politseid oli asjast teavitatud. Peremees arvas, et võib-olla toodi Virru tagasi ka seetõttu, et koer on steriliseeritud: «Tõukoeri varastatakse ju ka eesmärgiga neid paaritada ja kutsikaid vorpida.»

Pärast koju naasmist on Virru käitumine muutunud: ta pelgab inimesi, ei taha üksinda õues olla ja ehmub ootamatute helide peale. Pere kavatseb koduõuele kaamerad üles panna ja koer saab külge GPS-seadme.

MTÜ Lemmikloomade Turvakodu juhatuse liige ja tõukoerte omanik Marge Kaju sõnas, et on 99 protsenti võimalik, et koer varastati ja toodi tagasi meediakära tõttu. Kaju teada pole Saaremaal viimaste aastate jooksul koerte röövimist ette tulnud, mandril on sellised vargused aga üsna levinud. Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar soovitas kõigil, kes kahtlustavad, et nende koer oli või on varastatud, politseisse pöörduda.

Malamuut Apollo kadumisest loe lähemalt Saarte Häälest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles