Soome valitsus eitab kaitsemaksu kehtestamise plaane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Juha Sipilä.
Soome peaminister Juha Sipilä. Foto: Antti Aimo-Koivisto/LEHTIKUVA/Scanpix

Soome valitsus lükkas ümber eilses päevalehes Helsingin Sanomat ilmunud teate, et sõjalaevade- ja lennukite ostuks kaalutakse kaitsemaksu kehtestamist ja püütakse vältida selle lisamist riigieelarvesse.

Nii peaminister Juha Sipilä kui rahandusminister Petteri Orpo eitasid seda ka eile Twitteris.

Väljaande Turun Sanomat teatel märkis peaministri büroo uudisteagentuurile STT, et Helsingin Sanomate kirjeldatud arutelul detsembris ei käsitletud võimalust kehtestada mitte mingisugust erimaksu. Samuti pole taolist plaani mainitud ka kaitse- ja rahandusministeeriumite aruannetes.

Opositsioonierakonna, sotsiaaldemokraatide juht Antti Rinne ütles, et kui sõjatehnika ostuks kasutatakse riigieelarvet, tähendab see kärpeid haridus- ja avalike teenuste vallas ning seega sellega tema partei nõustuda ei saa.

Rahandusministeerium lisas, et kui kaitsekulutused nõuavad laenu võtmist, siis saab see summa olema riigivõla osa, sest nii arvestavad seda laenuandjad, reitinguagentuurid kui ka Euroopa Komisjon.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles