Soomlaste jõhker veretöö Eesti metsas

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veri, mida ja poolpaljad piigad on teismelistele suunatud õuduka standardnõudmised. Hetk Soome-Eesti õudusfilmist «Bodom».
Veri, mida ja poolpaljad piigad on teismelistele suunatud õuduka standardnõudmised. Hetk Soome-Eesti õudusfilmist «Bodom». Foto: Kaader filmist

«Bodom» Soome/Eesti 2016
Režissöör Taneli Mustonen 

Osades Mimosa Willamo, Nelly Hirst-Gee, Santeri Helinheimo Mäntylä, Mikael Gabriel
Kestus tund ja 25 minutit, kinodes alates 6. jaanuarist

Soome õudusfilm!? No kuulge, mis asi see on? Samahästi võiks tõsise näoga rääkida Eesti õudusfilmist. Režissöör Taneli Mustonen on siiski teinud filmi, mida kodumaal oma 50 000 inimest kinno vaatama läks. Küllap ta teab, kuidas inimesi kinno meelitada, Mustoneni käe alt tuli ka üks Soome kõigi aegade edukaimaid filme, Soome versioon «Klassikokkutulekust».

«Bodomi» võib südamerahuga klassifitseerida teismeliste õudukaks. Selle žanri rajajaks-defineerijaks peetakse üldiselt Bob Clarki 1974. aastal linale jõudnud filmi «Black Christmas», mis teenis vaid 620 000-dollarilise investeeringu juures tagasi neli miljonit. Mustonen võttis selle äraproovitud süžee: kamp teismelisi üksikus kohas, salapärane pahalane teravate ja nüride asjadega neid mõrvamas, ning pani selle Soome konteksti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles