Lukk ei ole ainult loomale, vaid ka inimesele

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luku-Experti jaemüügijuht Riho Ever demonstreerib koodlukku.
Luku-Experti jaemüügijuht Riho Ever demonstreerib koodlukku. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Usutavasti on lukk looma jaoks, inimene leiab ikka võimaluse. Selleks, et aga see võimalus võimalikult raskeks, lärmakaks ja aeganõudvaks teha, tasub valida turvaline lukk. Eriti kui luku taha on peidetud varandus.

«Filmides murtakse ka maailma kõige turvalisematesse pangaseifidesse sisse. Turvalisematest lukkudest läbimurdmine võtab lihtsalt rohkem aega ja teeb ka rohkem lärmi,» kommenteeris Luku-Experdi jaemüügijuht Riho Ever. Ta lisas, et ka juuksenõelaga on võimalik kergemat lukku lahti muukida ja krediitkaardiga saab muukida vanu ameerika tüüpi uksi. «Neil ei tohi siis loomulikult mantelserv olla» (mantelserv – ukse lukupoolse ääre pragu on kaetud –toim)

Lukke on vähem ja rohkem turvalisi. «Mõni on nii-öelda lihtsamini muugitav ja teine keerulisem ja raskemini muugitav,» selgitas Ever. Lihtsamini muugitavad on ka mõistagi odavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles