Tallinn plaanib Paljassaare poolsaarel veisekasvatust (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel aastal võivad Paljassaare poolsaarele ilmuda šoti mägiveised.
Järgmisel aastal võivad Paljassaare poolsaarele ilmuda šoti mägiveised. Foto: Margus Ansu

Tallinna linn asub ellu viima kogukondliku linnapõllumajanduse tegevusplaani, mis näeb ette veiste kasvatamise Paljassaare poolsaarel ning kogukondlike ilu- ja köögiviljaaedade rajamise igasse linnaossa.

Tallinna linnavolikogu kinnitas mullu kevadel «Tallinna innovaatiliste lahenduste teekaardi», kus on kirjas lähemas, keskpikas ja kaugemas perspektiivis realiseeritavad objektid. Lähiperspektiivi nimekirja sattusid peale kogukondliku linnapõllumajanduse veel õhus leviv vaba internet, meretramm, nutilahendused Tallinna elanikele ja külalistele ning jalgrataste kasutamisvõimaluste arendamine.

«Linnapõllumajandust alustame seetõttu, et kui vaadata Paljassaare poolsaart, kus on suur linnukaitseala, siis see on nii pilliroogu täis kasvanud, et seal ei saa elada ei kaitsealused linnud ega taimed,» rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu. Tema sõnul tahaks linn kõigepealt seal vohavast pilliroost jagu saada ning edaspidi seda hooldada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles