IRLile tegi kolme kuu suurima annetuse Kaspar Kokk

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Kokk.
Kaspar Kokk. Foto: Urmas Luik

Kuigi ka Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) sai ühena neljast erakonnast kaheksalt suurettevõtjalt aasta lõpus iibeprobleemide lahendamisele kaasaaitamise eest suuri annetusi, tegi parteile kolme kuu kõige suurema annetuse ettevõtja ja Tartu linnavolinik Kaspar Kokk.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni andmetest selgub, et Kokk annetas oktoobri algul IRLile 30 000 eurot. Kaheksa suurärimeest, kes põhjendasid nii koalitsiooniparteide kui Reformierakonna toetamist kauaoodatud otsustega Eesti iibeprobleemi leevendamisel, andsid IRLile aasta lõpus igaüks 28 000 eurot. Kokku toetasid Aivar Berzin, Heldur Meerits, Jaan Tallinn, Karli Lambot, Margus Linnamäe, Parvel Pruunsild, Priit Alamäe ja Vahur Voll erakonda seega 224 000 euroga.

IRLile tegid suuri annetusi veel ka Arne Salong, Tiit Sõber ja Väino Kaldoja, kes andsid erakonnale igaüks 5000 eurot, samuti Veera Saarva (3200 eurot), Tarmo Piirmann (1360), Ken-Marti Vaher (1200) ja Andres Lume (1100). Kokku toetas erakonda aasta viimases kvartalis 36 inimest 284 157 euroga.

Erakonna tuludele lisandus oktoobris, novembris ja detsembris ka 97 inimeselt kogutud liikmemaks 1217 eurot ning 187 568 euro suurune toetus riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles