Eesti mehe koorem Malis

Jüri Pino
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Pals «Missioonisõdurina Aafrikas»
Kristo Pals «Missioonisõdurina Aafrikas» Foto: Raamat

Miski uid ütleb, et autori edasine karjäär sõjaväes võib vähe kahtluse alla sattuda. Loeb mõni parketisõdalane või feministlik kaitseuuringlane teose läbi ja, nagu normaalne, tormab kaebama. Laim, vihakõne, vaenulik propaganda. Ridadest välja.

Kommiks kirsi peale konverents või kaks, kuidas vabariigi ülemaailmseid missioone kodupublikule maha müüa, ja sonimist, kuidas igasugu maailma urruaukudes Narva liini hoitakse. Mida see Mali muud on. Kuigi kunagi mingi teise raamatuga seoses imestatud, kuidas sai nende kuningas kunagi olla maailma rikkaim inimene... Mis juhtus, kulla tumedamad vennad ja õed?

Ühe peatüki pühendabki lugupeetud allohvitser Mali lähiajaloole, mis selle aga ainult segasemaks teeb. Üks tuleb, kukutab teise. Keegi lüüakse maha, keegi saab armu, püssi lastakse suvalises suunas, piirid on loll valge mees kunagi niimoodi joonlauaga tõmmanud, et need kellelegi ei meeldi. Korduvkasutusega salat, kui ebasöögilauajutuga võrrelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles