Türgi ootuste kiuste sai Eesti käsipallikoondis teise ringi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vs Türgi.
Eesti vs Türgi. Foto: Kristjan Teedema

Eesti käsipallikoondise väravavaht Rasmus Ots istus eile õhtul Türgis Ankara spordihallis meeskonna pingil, kui peatreener Rein Suvi teda kallistas ja siiralt sõnas: «Rasmus, ma armastan sind!» Tiimikaaslane Armi Pärt lisas kõrvalt: «Rasmus, hea poiss oled!» 24-aastane Ots oli kaaslaste kiidusõnad igati ära teeninud, sest vaid minut enne Türgiga peetud mängu lõppu tõrjus Ots türklaste seitsme meetri viske ja selle abil võitis Eesti otsustava EM-valikmängu 20:18 ning kindlustas üle mitme aasta edasipääsu teise ringi.

Reedel Türki sõitnud eestlastel oli 2020. aasta EM-valiksarjas selg vastu seina: Kosovo üle oli küll kirjas kaks võitu, kuid eelmisel kolmapäeval kaotati kodus kindlalt 18:28 Türgile. Alagrupist edasi pääsemiseks vajasid meie mehed tingimata võitu, ent kodusaalis Ankaras mänginud türklased polnud kindlasti lihtsate killast vastased. Mäng algas tasavägiselt ja kuigi korraks suutsid türklased vahe suurendada neli väravani, lõppes avapoolaeg meie poolt vaadatuna skooriga 8:10.

Ka teisel poolajal liikusid meeskonnad samas rütmis ja vahe püsis paariväravaline, kuid taas suutsid võõrustajad korraks saavutada seisu 16:14. Eesti polnud aga püssi põõsasse visanud ja veidi vähem kui üheksa minutit enne lõpuvilet tõi Jürgen Rooba seitsme meetri karistusviskest tabloole 17:17 viigiseisu. Närviline mäng jätkus, ent ühe väravaga juhtimas olnud eestlased teenisid veidi rohkem kui kaks minutit enne kohtumise lõppu arvulise ülekaalu, Armi Pärt suurendas edu seisule 20:18 ning minut enne lõppu tõrjus Ots nii türklaste seitsme meetri viske kui sellele järgnenud pealeviske. Kumbki meeskond viimase minutiga enam skoori ei teinud ja nii võitis Eesti mängu kahe väravaga, kindlustades sellega ühtlasi edasipääsu kvalifikatsiooni teise ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles