Kõrgõzstanis hukkus lennuõnnetuses vähemalt 37 inimest (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrgõzstanis kukkus ööl vastu tänast alla Türgi lennufirma ACT Airlines kaubalennuk, surma sai vähemalt 37 inimest.

Tihedas udus maanduda üritanud kaubalennuk kukkus alla Dacha-Suu külla Biškeki pealennujaama Manasi lähedal kohaliku aja järgi umbes kell 7.30 (Eesti aeg kell 3.30), ütles eriolukordade ministeeriumi esindaja.

Manasi rahvusvaheline lennujaam suleti täna hommikul õnnetuse järel, kuid nüüd on see taas ning tavapärane töö on jaamas taastunud, ütles lennujaama pressiesindaja. Lennujaam on saabuvatele ja lahkuvatele lendudele taas avatud, lausus esindaja.

Kõrgõzstani peaministri pressiesindaja Tšõnõz Essenkulov kinnitas Interfaxile, sündmuspaigalt on üks lennuki mustadest kastidest leitud ning teist otsitakse.

Kõrgõzstanis kukkus täna varahommikul asustatud alale Türgi ettevõtte ACT Airlines kaubalennuk, surma sai vähemalt 37 inimest, teatas eriolukordade ministeerium.

«Hukkunute tegelik arv võib olla suurem,» lausus Svarov, lisades, et käimas on suur otsingu- ja päästeoperatsioon. Haiglasse toimetati 15 inimest, kellest kuus on lapsed.

Tervishoiuministeeriumi esialgse informatsiooni kohaselt hävis lennuki allakukkumise tõttu 15 elamut.

Tervishoiuministeeriumi varasematel andmeil hukkusid õnnetuses lennuki 17 reisijat ning maapinnal veel 15 inimest.

Pealtnägijate sõnul kukkus lennuk majadele peale ning tappis terveid perekondi. Eriolukordade ministeeriumi andmeil sai kahjustada või hävis 43 elamut ning õnnetuse tagajärjel süttis mitu tulekahju, kuid need on kontrolli all.

Lennuväli suleti õnnetuse järel ning lennud ei jätku enne täna õhtut, ütlesid ametnikud.

Sündmuskohal viibis Kõrgõzstani asepeaminister Mouhhametkali Aboulgaziev koos eriolukordade- ja transpordiministriga ning riigi president Almazbek Atambajev tühistas reisi Hiinasse, kirjutas Kirgiisi meedia.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles