Video. Ilves lippas päise päeva ajal keset linna

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilves Viljandis
Ilves Viljandis Foto: Turvakaamera salvestis

Esmaspäeva ennelõunal nähti Viljandis Männimäe elurajoonis täiskasvanud ilvest. Et selle loomaliigi esindajad on väga pelglikud ja targad ning tulevad harva inimasustuse lähedusse, on ühe eksemplari sattumine liiklustihedatele linnatänavatele erakordne juhtum.

Tõenäoliselt nägi ilvest hulk inimesi. Riia maantee ääres tööruume pidava osaühingu Sakala Teed valvekaamera salvestisest on näha, kuidas metsloom suure kiirusega üle tänava ettevõtte õuele jookseb. Tänaval liikus samal ajal ohtralt autosid ja jalakäijaid.

Videopildi järgi otsustades tuli ilves Reinu tee kandist, kus paiknevad suured korterelamud, aga ka kauplused ja tööstusettevõtted. Sakala Teede hoovis võttis ta tempo maha ning tegi teehooldusmasinate vahel mitu uudistavat tiiru. Lõpuks hüppas ta üle paari meetri kõrguse kivimüüri ning pages paanikas vareste kisa saatel kõrvalasuvale kalmistule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles