Saksamaal müüs kaheksa-aastane tüdruk end internetis 42 000 euro eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Saksa politseile jäi internetis silma kuulutus, milles  müüdi tüdrukut ning ilmnes, et müüjaks ei olnud mõni täiskasvanu, vaid tüdruk ise.

Politsei teatel pakkus kaheksa-aastane tüdruk end leheküljel  shpock.com 42 000 euro  eest, ta oli kuulutusele lisanud ka oma foto, edastab The Local.

Uurimisel paljastus, et selle kuulutuse taga oli Liibanoni päritolu tüdruk, kes elab viimased kaks aastat koos perega Saksamaal Nordrhein-Westfalenis Löhnes.

Politsei võttis perelt ära nutiseadmed, kaasa arvatud mobiiltelefonid ning lastekaitse eemaldas  nii kaheksa-aastase tüdruku kui ka ta kolmeaastase õe kui 12-aastase venna perekonnast.

Tüdruk tunnistas politseile, et ta müüs ennast internetis, et saada raha. Samas ei ole lapse jutust veel selgunud, kas keegi andis talle selle mõtte või tegi ta seda iseseisvalt.

Politsei teatel peavad nad veel lapse mobiiltelefoni uurima, kuidas ta oskas jõuda teatud leheküljeni ja enda müügikuulutuse üles panna.

Löhne linnapea Bernd Poggemölleri teatel anti tüdruk ja teised selle pere lapsed pärast küsitlemist perele tagasi.

Saksamaal on põgenikega ka varem laste müügikuulutusi seostatud. Möödunud aasta oktoobris uuris Duisburgi politsei juhtumit, milles müüdi 5000 euro eest eBays ühe kuu vanust beebit. Lapse isa, kes oli Aafrika migrant, teatas hiljem, et tegemist oli naljaga, kuid kohus langetas otsuse, et ta saab oma selle lapse ja teiste lastega kohtuda vaid lastekaitsetöötaja juuresolekul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles