India kasvas maailmas enim äppe allalaadivaks rahvaks

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India on kasvanud suuruselt teiseks mobiilirahvaks maailmas
India on kasvanud suuruselt teiseks mobiilirahvaks maailmas Foto: RUPAK DE CHOWDHURI/REUTERS

Analüütikafirma App Annie andmeid on India hüpanud mööda USA-st ja Brasiiliast ning kasvanud rahvaks, mis möödunud aastal enim Google Play poest rakendusi alla laadis.

Hiina sai sama ettevõtte andmeil samas suurimaks Apple’i App Store’ile käivet tootvaks riigiks. Tõsi, Apple’i enda andmed näitavad, et Hiinat edestavad selles võrdluses USA ja Jaapan, vahendab BBC.

Kokku laaditi maailmas mõlema keskkonna peale mullu äppe 90 miljardit korda. Google Playst laaditi Indidas äppe alla kuus miljardit korda – kõige populaarsemad on seejuures shopingu- ja suhtlusäpid, viimaste seas on omakorda esirinnas WhatsApp.

India edu on seotud kindlasti sellega, et riik kasvas möödunud aastal suuruselt teiseks nutitelefonide turuks. Enam telefonikasutajaid on vaid Hiinas, kuid selles riigis on Google Play ametlikult keelatud ning äppe laaditakse kohalikest keskkondadest, mida peavad Baidu, Tencent ja Huawei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles