Selgus majas: Nabi juhendajaks saab hinnatud ukrainlane

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Bugay (vasakul), Heiki Nabi ja Aleksander Jairus.
Igor Bugay (vasakul), Heiki Nabi ja Aleksander Jairus. Foto: Eesti maadlusliit

Eesti Maadlusliidu juhatuse otsusega asub alates 1. veebruarist 2017 Eesti kolme kreeka-rooma tippmaadlejaga tööle Ukraina päritolu, kuid pikalt Rootsis elanud tunnustatud kreeka-rooma maadluse treener Igor Bugay (44).

Bugay on olnud väga eduka Rootsi maadleja Jimmy Lidbergi treener ning just Bugay treenimise all saavutas poolraskekaalus võistelnud Lidberg kolm maailmameistrivõistluste medalit ning sai Londoni olümpialt kaela pronksmedali. Nooruspõlves oli Bugay ka ise kreeka-rooma maadleja ja saavutas Euroopa juunioride meistritiitli (1992), täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustelt on tal ette näidata kaks neljandat kohta (1994, 2000). 1994. aastast pärineb ka Bugay MMi viies koht ning ka maadluse maailmakarika võit.

Bugay asub Eestis tööle Heiki Nabi, Ardo Arusaare ja Erik Apsi treenerina. Nabi ja Apsi üldfüüsilise treenerina jätkab Aleksander Jairus, Arusaare üldfüüsise eest jääb vastutama ka seni teda treeninud Ivar Kotkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles