Laekvere puitmajad vallutavad Euroopa aiad

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmako juhatuse esimehe sõnul on puitmajade Euroopa turgudel tootjate jaoks pigem keerulised ajad. Pildil Põltsamaa tootmistsehh.
Palmako juhatuse esimehe sõnul on puitmajade Euroopa turgudel tootjate jaoks pigem keerulised ajad. Pildil Põltsamaa tootmistsehh. Foto: Margus Ansu / Postimees

Poolteist aastat tagasi ühinesid Lemeks Grupi kaks puidutootmisega tegelevat tütarettevõtet: Palmako ja Imprest. Ühinenult alustati immutatud freespuittoodete valmistamist ning loodi tehas Kundasse.

Praegu käib Lääne-Virumaal tootmine lisaks Kundale ka Laekvere tehases, mis ekspordib Euroopa turule kümneid tuhandeid aiamaju aastas. Mulluste tulemustega jäädi Palmakos rahule.

“Kuigi 2016. aasta majandus- ja finantstulemused on alles kokkulöömisel, saame siiski juba öelda, et hoolimata sellest, et Palmakol on olnud ka edukamaid aastaid, läheb ettevõttel tervikuna ikkagi hästi. Tegutseme pikaajalise perspektiiviga, investeerime nii inimestesse, tootearendusse kui ka tehnoloogiasse,” rääkis Palmako juhatuse esimees Rain Raudsepp. Tema sõnul võimaldab see ka keerukamatel aegadel konkurentsis püsida ja areneda. “Ettevõtet on arendatud järjepidevalt ja sihipäraselt, algusaastate freespuitmajade tootmisele Kavastu kompleksis Tartumaal on aastate jooksul lisandunud ka tootmised Laekveres ning Põltsamaal,” kõneles Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles