Koolid said riigilt “lotovõidu”

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooli direktor Inge Laiv näitab kooli keldrit, mille õhus hõljuva radooni tase ületab kõik lubatud piirid.
Kooli direktor Inge Laiv näitab kooli keldrit, mille õhus hõljuva radooni tase ületab kõik lubatud piirid. Foto: Marianne Loorents

​Kui eile tehti teatavaks koolid, kes suuremahulisteks ehitustöödeks toetust saavad, olid nende hulgas ka Haljala ning peagi Lääne-Virumaaga liituva Aseri valla kool.

Haljala vallavanem Leo Aadel ei suutnud oma rõõmu varjata: “Oleme üliõnnelikud! See tuli meile nagu lotovõit,” juubeldas vallavanem.

Haljalal on põhjust rõõmustamiseks küllaga: 600 lapsele ehitatud koolihoone on lootusetult amortiseerunud ning praegu käib seal alla 250 õpilase. Haljala gümnaasiumi direktor Inge Laiv rääkis, et viimased põhjalikumad ehitustööd tehti suures hoones 30 aastat tagasi. “Päris jube on. Garderoobides hoiame hinge kinni, et seal veetorud ei lõhkeks, lapsi ei vigastaks ega riideid rikuks. Oleme torud juba korra välja vahetanud, aga see on ikka päris kole,” rääkis direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles