USA juhitud liitlased tegid Süürias islamistide vastu neli õhulööki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässuliste võitlejad möödunud nädalal Al-Babi lähistel.
Mässuliste võitlejad möödunud nädalal Al-Babi lähistel. Foto: KHALIL ASHAWI/REUTERS

USA juhitud liitlased tegid Süüria linna Al-Babi lähedal neli õhulööki äärmusrühmituse Islamiriik (IS) positsioonide pihta, teatasid teisipäeval sõjaväelased.

"Need õhurünnakud olid osa jätkuvast koostööst Türgi relvajõududega ja me nägime võimalust rünnata sihtmärke, mille hävitamine oli meie ühistes huvides," täpsustas liitlasvägede eestkõneleja kolonel John Dorrian.

"Selliste rünnakutega kavatseme jätkata," lisas Dorrian.

Hävitatud sihtmärkide seas oli islamistide väeüksus ja sõidukid.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kritiseeris varem päeval USA juhitava koalitsiooni viivitusi pealetungis äärmusrühmitusele Islamiriik (IS) Süürias ja Iraagis.

"Pidevalt hilinevatest operatsioonidest ei ole nende kahe riigi elanike heaolule mingit kasu," ütles Erdoğan.

President võttis sõna pärast seda, kui saadi kätte Usbekistanis sündinud ja Afganistanis väljaõppe saanud mees, keda kahtlustatakse aastavahetusel Istanbuli ööklubis 39 inimese tapmises.

Ööklubirünnaku eest võttis vastutuse IS, kelle vastu võitleb USA juhitava koalitsiooni partnerina ka Türgi. Džihadistide sõnul oli rünnak vastuseks Türgi võitlusele IS-i väljatõrjumiseks Põhja-Süüriast Al-Babi linnast.

Türgi ametnikud kurdavad, et Washington ei ole Türgi operatsioone Al-Babis piisavalt toetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles