Kurt noormees töötab kaupluse kassas ja unistab suurelt (4)

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurt noormees Jaan Raul Ojastu ei tunne end sugugi erilisena. Ehk just sellepärast leidis ta endas julgust teenindaja tööd otsima minna. Ilmselgelt on teda aidanud ka loomupärane sarm, millega ta inimesi enda poole võidab.
Kurt noormees Jaan Raul Ojastu ei tunne end sugugi erilisena. Ehk just sellepärast leidis ta endas julgust teenindaja tööd otsima minna. Ilmselgelt on teda aidanud ka loomupärane sarm, millega ta inimesi enda poole võidab. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kesklinna mini-Rimis klienditeenindajana töötav 22-aastane Jaan Raul Ojastu on lapsest saati kurt olnud, nagu ka tema õde, vanemad ja teised lähisugulased.

Sellest hoolimata proovib noormees sügisel ülikooli pääseda – ta unistab matemaatikaõpetaja elukutsest. Jaan Raul mäletab oma kooliajast üht matemaatikaõpetajat, kes jättis talle erakordse mulje. Too oli ainus kuulja klassitäie kurtide laste ees ning sai seal ilma viipekeelt oskamata meisterlikult hakkama. Võib-olla on ka vastupidine variant võimalik, mõtleb Jaan Raul Ojastu nüüd, kui end pedagoogina ette kujutab.

«Minu õpetaja ei osanud viipekeelt isegi mitte algtasemel. Ta rääkis kogu aeg, aga ma sain temast suurepäraselt aru, sest ta kasutas tahvlit visuaalselt väga hästi. Ta oli lihtsalt super!» meenutab Jaan Raul. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles