«Pealtnägija»: kurte ja pimedaid tabas küberkiusamiste laine (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuetega inimeste liite tabas küberkiusamislaine
Puuetega inimeste liite tabas küberkiusamislaine Foto: Toomas Huik / Postimees

Puuetega inimeste liite tabas eelmise aasta lõpus spämm-postituste laine, kus peamiselt alaealised saatsid enda lõbuks massiliselt sotsiaalmeedias pimedate esindajatele kirju stiilis «vaata seda» või kuritidele «kuula seda». Tegu on Ameerikast alanud halva naljaga, seejuures viimane laine tabas liite eelmisel reedel.

Eesti pimedate liit ja kurtide liit pidid massiliste mõnitavate postitustega toimetulekuks kaasama veebikonstaabli. Veebikonstaabel Maarja Punak suhtles umbes 20 tegelasega, kes selliseid kirju olid saatnud. Peamiselt oli tegu puberteediealistega, aga ka peatselt 30-aastaste isikutega, kes kõik lähtusid ühest ja samast asjast - rumalast naljast, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ma saan aru, et see nali ise tuli Ameerikast, aga see tehti eestipäraselt järele ja keegi tegi sellest siis screenshoti ja tegi sellest siis postituse ühele huumorisaidile,» rääkis veebikonstaabel.

 Vaata täpsemalt videost või loe siit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles