Sakslased keelduvad puhtamast bensiinist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biokütus E10 Saksamaal Hamburgi tanklas.
Biokütus E10 Saksamaal Hamburgi tanklas. Foto: SCANPIX

Saksamaal peatati tanklatesse uue, ökoloogiliselt puhtama mootoribensiini E10 tarned, sest selle järele puudub nõudlus.

60-70 protsenti autojuhtidest keelduvad uuele mootorikütusele üle minemast, sest kardavad sellega oma sõiduki mootorit rikkuda, kuigi ekspertide kinnitusel ei ole sellisteks kahtlusteks põhjust, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne. Sõidukijuhid ei ole rahul ka sellega, et E10 kulu on oluliselt suurem, mistõttu eelistavad nad kallimat 98-t, mis Saksamaal kannab nime Super Plus. Nõudluse suurenemine on aga tekitanud häireid tarnetes.

Majandusminister Rainer Brüderle tunnistas, et tarbijate seas valitseb ebakindlus ning lubas seoses kriisiolukorraga kokku kutsuda bensiini-teemalise tippkohtumise, kus osaleksid nii naftatootjate, autotööstuste kui tarbijakaitse esindajad.

E10 massilise kasutusse võtmisega ei ole tegelikult kiiret, sest Euroopa Komisjoni otsuse kohaselt peab see olema kasutusele võetud alles 2013. aastal.

E10 kasutuselevõttu põhjendavad võimud globaalse soojenemisega võitlemise vajadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles