Ajalooline hetk: Rootsi rahvaarv ületab homme kümne miljoni piiri (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi jalgpallifännid.
Rootsi jalgpallifännid. Foto: ANATOLII STEPANOV/REUTERS/Scanpix

Homme hommikul saabub Rootsis ajalooline hetk, mil rahvaarv ületab kümne miljoni piiri, ennustavad statistikud.

Rootsi Statistikaameti koduleheküljel on reaalajas toimiv loendur, mis vastavalt muutustele kas kasvab või kahaneb.

19. sajandi lõpul elas Rootsis umbes viis miljonit inimest. 1969. aastal oli seal elanikke juba kaheksa miljonit ja 2004. aastal jõudis rahvaarv üheksa miljoni inimeseni. Nüüd, 13 aastat hiljem, elab riigis kohe kümme miljonit inimest.

«Viimatise kasvu taga on immigratsioon, kuid see on kombinatsioonis sündimusega,» selgitas Stockholmi ülikooli statistikaprofessor Gunnar Andersson Rootsi raadiole. Andersson kavatseb homse pidupäeva puhul hommikul koos kolleegidega kooki süüa.

«Meil on Rootsis suhteliselt kõrge sündimus, samal ajal kui paljudes teistes Euroopa riikides see langeb juba või hakkab tulevikus langema,» ütles Andersson.

Kümne miljoni elanikuga riikideks on näiteks veel Tšehhi, Portugal, Burundi ja Dominikaani Vabariik. Vaid veidi vähem elab inimesi Jordaanias, Araabia Ühendemiraatides, Ungaris ja Aserbaidžaanis.

Rootsi rahvaarvu kasvamist reaalajas saab jälgida siit!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles