Krimmitatarlaste eestkostja: meie rahva kohtlemine näitab Ukraina sõltumatust Venemaast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emine Džeppari sõnul pole ka paljud 2014. aastal Vene võimude saabumist tervitanud Krimmi elanikud seal nüüd toimuvaga rahul, ei julge seda aga tunnistada, sest kardavad sattuda julgeolekuteenistuste huviorbiiti.
Emine Džeppari sõnul pole ka paljud 2014. aastal Vene võimude saabumist tervitanud Krimmi elanikud seal nüüd toimuvaga rahul, ei julge seda aga tunnistada, sest kardavad sattuda julgeolekuteenistuste huviorbiiti. Foto: Toni Läänsalu

Venemaa on praegu oma kolmandal krimmitatarlaste hävitamise katsel, ütleb Ukraina infoministeeriumi esimene aseminister ja nende valitsuse ainus krimmitatarlasest liige Emine Džeppar.

33-aastase Džeppari perekonnalugu sisaldab nagu tema rahvuskaaslastelgi küüditamist ja kümnenditepikkust koju naasmise keeldu, läbi häda lõpuks esivanemate maale jõudmist ja 2014. aastal sinna taastekkinud Vene reaalsuse eest põgenemist. Ta ütleb, et Vene anneksioon tõi kaasa küüditamist mäletanud vanade krimmitatarlaste surmalaine, ning usub, et tema enese raseduse katkemise põhjustas seesama stress.

- Kui paljud neist tatarlastest, kes elasid Krimmis enne 2014. aastat, on praegugi seal?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles