Ilves: kui suusatada ei jõua, pole midagi tahta (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter

Tänavu kahevõistluse MK-sarjas kuuel korral punktikohale tulnud Kristjan Ilves astus korraks tippsarja karussellilt maha, et täna ja homme osaleda koduses Otepääl toimuval kontinentaalse karikasarja etapil. Kuna tegemist on MK-sarjaga võrreldes aste madalama jõuprooviga, on 20-aastase noormehe eesmärk üsna selge – tore oleks tõusta poodiumile, hea oleks ka koht esikuuikus.

Kuigi kahevõistluse maailma eliit sellel võistlusel ei osale, olevat vähemalt esimesed kümme või isegi viisteist meest kõrgest klassist. «Suurte kahevõistluse maade koondistes ei mahu kõik MK-sarja ning seepärast osaleb osa sportlasi kontinentaalses sarjas. Oma tasemelt võiksid nad aga olla ka MK-etappidel punktikohtadel,» selgitas Ilves pärast eilset, särava päikesepaiste all peetud murdmaatreeningut. Õhtuse hüppetreeningu ajaks olid aga olud kardinaalselt muutunud – vahepeal sadanud lumi oli muutunud uduvihmaks.

Kodusel Tehvandi hüppemäel sujuvad Ilvsel asjad tavaliselt hästi. Teisipäeval ja kolmapäeval tegi ta sellel mäel kümmekond treeninguhüpet ja jäi rahule. Eilsel võistluse ametlikul treeningul tegi ta samuti kaks head hüpet, kuid kolmandas voorus jäi õhulend lühikeseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles