Ilusa lõpuga draama, Ott Tänakuga peaosas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (vasakul) koos kaardilugeja Martin Järveojaga Monte Carlo rallil.
Ott Tänak (vasakul) koos kaardilugeja Martin Järveojaga Monte Carlo rallil. Foto: Timo Anis

See, mida tegid Ott Tänak ja Martin Järveoja Monte Carlo ralli viimase kiiruskatse viimastel kilomeetritel, ei mahu tavaarusaamade raamidesse. Tõrkuva mootoriga sõitnud eestlased kaotasid viimases vaheajapunktis oma lähimale jälitajale Dani Sordole 41 sekundit ning näis, et auga väljateenitud poodiumikoht on käest libisemas. Allamäge kursil tehti aga sõna otseses mõttes imet, veel viimases kurvis kasutati teepinnasest ära viimanegi sentimeeter ning üle finišijoone tuisati külg ees. Kui kell kinni löödi, selgus, et suurest kaotusest oli alles jäänud vaid… 8,6 sekundit.

Sellist allajäämist võis Tänak endale rahuliku südamega lubada. Kokkuvõttes tähendas see Sordo ees 38-sekundilist edu ja kindlalt kolmandat kohta. Seda vaatamata tema Ford Fiesta tõrkuvale mootorile – väidetavalt töötasid vaid kaks silindrit. See oli sõit, mis tegi Tänaku tõeliselt suureks. Ilmselt tajus ta kordasaadetu erakordsust ka ise, ehedat emotsiooni polnud tema näoilmest keeruline leida. Võimas sõit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles