Donald Trump süüdistas taas meediat valetamises

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA värske president Donald Trump süüdistas taas meediat valetamises. Presidendi ja tema pressiesindaja väitel osales Trumpi ametissevannutamise tseremoonial kõigi aegade rekordarv inimesi. Fotodelt ja videopildist seda aga ei paista.

Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

Pressikonverentsil CIA peakontoris võttis Trump ebatavaliselt palju sõna iseenda teemal ja süüdistas meediat järjekordselt ka valetamises.

Põhjuseks on väited, justkui oleks Trumpi ametisse pühitsemisel osalenud vaid veerand miljonit inimest. Ilmusid ka fotovõrdlused Obama tseremooniaga 2009. aastal.

Trump: See tundus ausalt nagu 1,5 miljonit inimest. Kui palju neid ka iganes oli, siis rahvas ulatus kuni Washingtoni monumendini välja. Aga telekanal näitas tühja välja. Ja seal öeldi, et me meelitasime kohale 250 000 inimest, mis pole paha. Aga see on vale!

Samal teemal võttis sõna ka Trumpi pressiesindaja Sean Spicer

Spicer: See oli kõigi aegade suurim publik, mis olnud ametivande tunnistajaks. Punkt. Seda nii kohal olnud inimeste poolest kui ka kogu maailma arvestades.

Just see viimane ütlus vallandas sotsiaalmeedias sõnavõttude tormi, kus mehe üle nalja visati. Teda võrreldi isegi kunagise Iraagi infoministriga, kes viimase hetkeni väitis, et riiki tunginud USA väed lüüakse kohe puruks ja et pealinna vallutamisest on asi kaugel.

Foto: Anthony Behar/Anthony Behar/Sipa USA/Scanpix

Tumpi ametisse astumist vaatas telerite vahendusel viimastel andmetel 31 miljonit inimest. Seda on palju, kuid Obama ametisse astumist vaatas USAs 8 miljonit inimest enam.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles