Üllatusterohke muusikaauhindade gala toob vaatajateni Soome tipprežissöör

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaauhinnad 2017 gala režissöör Niko Nykänen.
Eesti Muusikaauhinnad 2017 gala režissöör Niko Nykänen. Foto: Liis Treimann

Neljapäeva õhtul toimuva Eesti Muusikaauhindade gala režissöör on äsja Soome parimaks tunnistatud Niko Nykänen. 

Nykänen elab juba kaks aastat Tallinnas, siia kolimist planeeris ta pikalt, sest soovis saada välismaal elamise kogemust. «Soomlasele on Eesti kerge maandumine, sest asub meile nii lähedal. Siin elab ja töötab palju soomlasi. Ühiskond tundub meile omane, kuigi tegelikkuses on paljuski erinev. Koduigatsuse korral, mida minul seni veel siiski tekkinud ei ole, saab kiiresti esimese laevaga kahe tunniga Soome. Lisaks on siit lihtne teistesse põhjamaadesse ja Baltikumi reisida,» põhjendab ta Postimehele kodukoha valikut.

1981. aastal sündinud Nykänen alustas stuudioassistendina Soome noortesaates «Jyrki» juba 14-aastaselt. Talent ei jäänud märkamata ning vähem kui aastaga sai temast aegade noorim otsesaadete režissöör. Sadu tunde otse-eetrit õpetasid noorele mehele kannatlikkust, kuid tekitasid hundiisu suuremate väljakutsete järele. Esimese suure gala otseülekande režissööritöö usaldati talle 19-aastaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles