Hurraa, me elame teleseriaalide kuldajastul!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis

Moodsad internetiteenused lubavad sul vaadata seriaale-filme just siis ja nii palju korraga, kui isu tuleb. Lisaks veel reklaamivabalt! Ja kuus tuleb maksta vaid veidi rohkem raha kui ühe kinopileti eest.

Seda sorti teleteenused on juba oluliselt muutnud seda, kuidas teleseriaale tehakse. Kuna vaatajal on nüüd soovi korral võimalik kas või terve hooaeg korraga ära vaadata, lubab see lavastajatel ja stsenaristidel kasutada suuri ning kaasahaaravamaid narratiive. Oma huvi teleseriaalide vastu on üles näidanud näiteks Quentin Tarantino, kelle filmid kipuvad enamasti kolme tunni kanti venima. Nüüd aga võib linti võtta kas või kümnetunnise loo ja vaataja saab selle soovi korral ühe istumisega ka ära vaadata, tõustes vahepeal püsti vaid pitsakullerile vastu minemiseks.

Kõikvõimalike filmifestivalide laureaadi Paolo Sorrentini käe alt tulnud seriaal «Noor paavst» jookseb praegu Viaplays, mis tõestab omakorda: suure ekraani tähed on huvitatud töötama väikses formaadis. Video voogedastusteenused on ideaalsed just seriaalide jaoks, sest tunnistagem: filmi tuleb vaadata ikkagi seal, kuhu see kuulub – kinosaalis suurelt ekraanilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles