Video: hiinlane sõitis jalgrattal 500 kilomeetrit vales suunas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlasest jalgrattur
Hiinlasest jalgrattur Foto: GREG BAKER/AFP/Scanpix

Hiinas käivitus juba paar nädalat tagasi suur rahvasteränne, sest 28. jaanuaril algab idamaade uus aasta, mis on punase tulekuke aasta.

Koju rändajate seas oli ka üks vaene tehasetööline, kellel ei olnud rongipileti ostmiseks raha ja ta otsustas sõita koju jalgrattal, edastab The Telegraph.

Mees oli sõitnud juba 500 kilomeetrit, kui ta sai lõpuks aru, et tuttavaid paiku ei ole ja ta on sõitnud vales suunas. Ta töötamiskoht asub vanematekodust 1000 kilomeetri kaugusel ehk ta oli läbinud poole teekonnast, kuid mitte õiges suunas. 

Hiina idaosas Shandongi provintsis elav ja töötav mees alustas oma teekonda möödunud aasta detsembri lõpul, lootes jõuda idamaade uueks aastaks oma sünnikohta, mis asub Põhja-Hiinas Heilongjiangi provintsis.

Mees vaatas kaarti valesti ja sõitis põhja asemel lõuna suunas. Hiina keskosas Anhui provintsis  jäi see mees politseile silma, kuna ta sõitis kiirteel, kus rattaga sõitmine on keelatud.

Segaduses mees selgitas, et ta ei saa kaardist ja teemärkidest aru ning koju jõudmiseks küsis te teed kohalikelt elanikelt. Enamik inimesi juhatas ta vales suunas, kuna nad ei teadnud paiku, mida mees küsis.

Mees elas teekonnal internetikohvikutes, pääsedes surnuks külmumisest, sest ta liikus piirkondades, kus talvisel ajal on temperatuur madal.

Meedia jäädvustas, kuidas politsei pidas kinni kummalise rattur, kes kandis rohelist pikka mantlit ja rätikust tehtud peakatet.

«Meie jaoks oli suur üllatus, et keegi sõidab kiirteel tiheda liikluse sees jalgrattaga,» teatas politsei esindaja.

Politsei ostis mehele rongipileti, et ta saaks koju sõita.

Hiinas algab uus aasta 28. jaanuaril ning enne seda toimub rahvasteränne, mil Hiina eri kohtades töötavad umbes 282 miljonit inimest sõidavad vanematekoju või sõprade juurde.

Hiinas kestavad uue aasta pidustused 40 päeva ja selle aja jooksul teevad hiinlased rohkem kui 350 rongireisi ja 58 miljonit lendu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles