Taluniku saatus: lehmad lüpsilt otse tapale

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tere ütles aasta algul Anneli Somelarile piima kokkuostu lepingu üles. Et toodangut pole võimalik muul viisil müüa, tuleb perenaisel oma 16-pealine piimakari veebruari lõpuks kombinaati saata.
AS Tere ütles aasta algul Anneli Somelarile piima kokkuostu lepingu üles. Et toodangut pole võimalik muul viisil müüa, tuleb perenaisel oma 16-pealine piimakari veebruari lõpuks kombinaati saata. Foto: Sille Annuk

Ehkki piima kokkuostuhind hakkas aasta lõpus tasapisi kerkima, peavad paljud piimakarjakasvatajad kriisi tõttu enda elutööga lõpparve tegema.

Statistikaameti andmed pajatavad kuivalt, kuid kindlalt sellest, et piimakarjapidamine on siinmail viimase kolme aastaga oluliselt kahanenud. Paraku ei näita numbrid seda traagikat, mida tuleb aastakümneid piimakarja pidanud väiketootjatel kriisi tõttu kogeda.

Tartu vallas tegutseva Tiislari talu perenaise Anneli Somelari jaoks algas aasta kurbades toonides. Selgus, et tal pole veebruari lõpul enda kuueteistpealise piimakarja toodangut kusagile panna, sest kokkuostja AS Tere ütles talle lepingu üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles