Pildid ja video: Donald Trump lendas esmakordselt presidendilennukiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president Donald Trump loobus oma eralennuki Boeing 757 kasutamisest ja lendas eile esimest korda presidendilennukiga Boeing VC-25, mille kohta kasutatakse lennujuhtimises tähistust Air Force One.

Trump astus lennukile Marylandis Andrewsi õhujõudude baasi lennuväljalt, et lennata Philadelphiasse, rikkudes samas varasemate presidentide traditsiooni, sest ta ei lehvitanud teda ära saatma tulnutele ja meedia esindajatele, edastab The Independent.

USA president Donald Trump lendas esmakordselt presidendilennukiga
USA president Donald Trump lendas esmakordselt presidendilennukiga Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Trump kohtus Philadelphias kohalike vabariiklastest võimuesindajatega, pidades seal oma poliitika teemalise kõne, milles ta rääkis ka USA-Mehhiko piirile kaitsemüüri rajamisest ja sisserännupoliitikast.

Trump saabus eile õhtul pärast Philadelphia külastamist tagasi Washingtoni, kus tal on täna ametlik kohtumine Briti peaministri Theresa Mayga.

Trumpil on eralennuk, mida ta kutsub T-Bird ja mis kuulub talle 2011. aastast ja see maksis 100 miljonit dollarit.

Kui Trumpi lennukis on luksust, siis presidendi ametilennukis on haiglaosakond, jõusaal ja tehnoloogia, mis võimaldab lennukil soojust otsivaid rakette vältida.

Trump kritiseeris 2016. aastal mitmel korral president Barack Obamat, et ta kasutas Air Force One lennukit, et lennata demokraadist presidendikandidaadi Hillary Clintoni valmissündmustele.

«Miks president Obama kasutab presidendilennukit, et aidata pätt Hillary kampaaniat? Mulle teadaolevalt võtab ta ka Clintoni pardale. Kes selle eest maksab?» küsis Trump.

USA õhujõud teatasid 2015. aastal, et Boeing ehitab uut presidendi lennukit Boeing 747-8, kuid presidendiks saanud Trumpi arvates on selle lennuki maksumus liiga kallis, ulatudes üle nelja miljardi dollari. USA valitsuse andmetel peaks presidendi lennuki hind jääma umbes 3,2 miljardi dollari juurde. 2016. aasta detsembris teatas Boeing, et nad alustasid presidendi uue lennuki loomise esimest etappi, millesse investeeritakse 170 miljonit dollarit.

USA president Donald Trump lendas esmakordselt presidendilennukiga
USA president Donald Trump lendas esmakordselt presidendilennukiga Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles