Edasi 1989. aastal: tervist Onu Sam!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasi
Edasi Foto: arhiiv

Ameerika televisioon on ju Tartus ennegi olnud, kuid Edasi pole nende pildimasinaisse sel määral veel mahtunud. Nõnda siis, ameerika vaataja, tavaettekujutuse kohaselt jalad lauaserval, jäätükk viskiklaasis edasi-tagasi kolksumas – mitmekümne programmi vahel valides peatu just sellel, mis näitab meid, reede õhtupoolikul tavapärasele väikesele plaanipidamisele kogunenud edasilasi.

Mingit ekstra lavastust CBS'i tarvis ei tehtud, kuigi misanstseeni korraldas nende operaator ja mõned stseenid tuli uuesti mängida. Peaosaline –peatoimetaja Kadastik – oli meie raadio otsesaatest tulemas, teda oodates pisut juba ammendasime omainspiratsiooni: tuleva nädala plaani arutelu oli elav ja dünaamiline.

See kõik läks tühja, kaamera operaatori õlal polnud töötanud. Tehke veel kolm minutit koosolekut, nõuti. Kuigi suurima hoolega salvestati ka heli, ei tekitanud üldist elevust, siiski mitte korratavate tööjuttudega...

William McClure, toimetaja: «CBS News on üks suurimaid Ameerika translatsioonisüsteeme. Meie töötame saatele «60 minutit», see on ühiskondlike teemade ja dokumentalistika saade. Igal pühapäeval on meil kolm teemat, Eesti saab olema üks neist. Loodame väga intervjueerida Marju Lauristini, võibolla räägime Trivimi Vellistega, Mait Raunaga ajakirjast «Heinakuu» ja Eerik Krossiga EÜSist.»

31.1.1989

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles