Anu Lamp debüteerib ooperilavastajana

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Lamp
Anu Lamp Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Pärnu Rahvusvaheline Ooperimuusika Festival PromFest toob lavale Giuseppe Verdi «Traviata», mille peaosades näeb Klaudia Taevi konkursi võitjaid. Festival soovib jätkata traditsiooni, kus lavastajana saab oma visiooni ooperilavale tuua inimene, kellele on ooperi lavastamine esmakordne kogemus. «Traviata» lavastab armastatud eesti näitleja, lavastaja ja õppejõud Anu Lamp.

Anu Lamp on öelnud, et soovib «Traviatat» lavastada autoritruult. «Meie lavastus peaks kõnelema meie kaasajast. Ja me oleme selles mõttes ka autoritruud, sest Verdi soovis omal ajal, et «Traviata»oleks kaasaegne tükk ning kõnetaks kaasaegset publikut. Ning nii nagu Verdil, nii ka meil võidab armastus surma,» võtab Anu Lamp lavastuse kontseptsiooni lühidalt kokku.

«Traviata» muusikajuht ja dirigent on Erki Pehk, kunstnik Madis Nurms, valguskunstnik Margus Vaigur ning koreograaf Ingmar Jõela. Peaosades astuvad üles tenor Alex Kim Lõuna-Koreast ja sopran Anna Denisova Venemaalt. «Traviata» valmib koostöös Kaunase Riikliku Muusikateatriga.

«Traviata» etendub kahel korral: 5. mail kell 19 Vanemuise väikeses majas ja 9. mail kell 19 Pärnu Kontserdimajas. Samuti saab PromFesti «Traviatat» näha 8. augustil Birgitta Festivalil ning detsembris Leedus Kaunase Riiklikus Muusikateatris. Tänavune Pärnu rahvusvaheline ooperimuusika festival PromFest toimub 5.–12. maini 2017. Festivali käigus toimub X Klaudia Taevi nimeline rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss, lisaks mitu kontserti ja meistriklass lauljatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles