Ratas: Keskerakond toetab Savisaart edasi ja Tallinnale makstavat 117 000 eurot tagasi ei nõua (10)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Kui Keskerakonna peasekretär Jaak Aab ütles eile, et erakond loodab oma endise esimehe Edgar Savisaare valimisreklaamide eest Tallinna linnale tagastatava pea 117 000-eurose summa talle makstavast palgast hiljem kinni pidada, siis partei esimehe, peaminister Jüri Ratase sõnul erakond seda siiski ei tee.

Ratas ütles Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et Keskerakonnal ei ole Savisaarega seoses mingeid saladusi ega erikokkuleppeid. Ta meenutas, et on nii enne kui pärast novembri algul toimunud Keskerakonna kongressi korduvalt öelnud, et erakond peab Savisaart ka majanduslikult edasi toetama.

Sealjuures täidab Keskerakond tema sõnul ise erakondade rahastamise järelevalve komisjoni ettekirjutuse ja tagastab Tallinna linnale pea 117 000 eurot, mille linn kulutas 2013. aasta kohalike valimiste eel valimisreklaamidele.

Ratas märkis, et tema hinnangul pole sellised reklaamid õiged, kuid Keskerakond on otsustanud kulud ise tagastada, sest soovib parteid puudutavatele kohtu-, juriidilistele ja rahalistele vaidlustele joone alla tõmmata. Ta täpsustas, et linnale hüvitatava summa võtab Keskerakond täielikult enda kanda ja seda Savisaarele makstavast palgast kinni ei peeta.

Alles eile ütles Keskerakonna peasekretär Jaak Aab BNSile, et Savisaarega peetakse läbirääkimisi, et erakond saaks Tallinnale makstava summa kinni pidada tema palgast. Tema põhjendas ettekirjutuse täitmist asjaoluga, et Savisaar seda ise ei tee ja muidu pööratakse nõue Keskerakonna vastu kolmekordses määras. «Me ei soovi seda ja pigem maksame selle summa ühekordses määras Savisaare eest,» ütles ta.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles