Suri Hollywoodi armastatud näitleja John Hurt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Hurt 2015. aastal Londonis.
John Hurt 2015. aastal Londonis. Foto: © Suzanne Plunkett / Reuters/REUTERS

Briti päritolu Hollywoodi näitleja John Hurt suri reedel 77-aastasena vähki, teatas väljaanne Daily Mirror.

John Hurti vast tuntumateks rollideks on John Merrick filmis "Elevantmees" ("The Elephant Man") ja Garrick Ollivander ülipopulaarses Harry Potteri filmiseerisas.

Hurt alustas oma karjääri 196-ndatel televisioonis, kuid sai esimese tunnustuse rollide eest filmides "Mees igaks aastaajaks" ("A Man For All Seasons") ja "Rillingtoni 10" ("10 Rillington Place") .

Hurt on mänginud pea sajas linateoses ja mitmetes menufilmides, milledest mõned tuntumad on "Kesköine ekspress" ("Midnight Express"), "Ostermani nädalalõpp" (The Osterman Weekend"), "Tulnukas" ("Alien"), "Indiana Jones ja Kristallpealuu kuningriik" ("Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull"), "Kuningas Ralph"  ("King Ralph"), "Rob Roy" ("Rob Roy"), "Harry Potter ja tarkade kivi" ("Harry Potter and Philosopher's Stone"), "Harry Potter ja surma vägised" ("Harry Potter and the Deathly Hallow"), "V nagu veritasu" ("V For Vendetta"), "Luukerevõti" ("The Skeleton Key"), "Parfüüm: Ühe mõrva lugu" ("Perfume: The Story of a Murderer") ja "Plekksepp, rätsep, sõdur, nuhk" ("Tinker Tailor Soldier Spy").

1978 mängis Hurt filmis "Kesköine ekspress" Maxi ning nimetati selle rolliga Oscari, BAFTA auhinna ja Kuldgloobuse kandidaadiks parima meeskõrvalosatäitja kategoorias, millest kaks viimast ta ka võitis. 1980 mängis Hurt Joseph Merrickit filmis "Elevantmees" ning nimetati selle rolliga BAFTA auhinna, Oscari ja Kuldgloobuse kandidaadiks parima meespeaosa kategoorias, millest esimese ta võitis. Aastal 2009 pälvis Hurt Berliini filmifestivali auhinna telefilmi "Inglane New Yorgis" ("An Englishman in New York") eest parima meespeaosa kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles