Trump allkirjastas käsu armee uuesti ülesehitamiseks (22)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

USA president Donald Trump allkirjastas reedel määruse, mida nimetas ise armee uuesti ülesehitamiseks ning lubas sõjaväele uusi lennukeid, sõjalaevu ja suuremate ressursside eraldamist.

«Meie sõjalist jõudu ei saa keegi enam küsimärgi alla seada nagu ka meie pühendumust rahule. Meie tahame rahu,» ütles Trump Pentagoni külastades.

USA kaitseminister James Mattis andis reedel Pentagonis ametivande, mille juures viibis ka president.

«Mattis on pühendanud kogu oma elu meie maa teenimisele. Ta on aumees, kes hakkab tegema oma tööd andumusega ja pühendub täielikult eesseisvate ülesannete täitmisele,» kiitis Trump.

Mattis on kinnitanud Euroopa kolleegidele, et Ühendriigid peavad NATO-t endiselt tähtsaks.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja USA uus kaitseminister James Mattis arutasid sel nädalal telefonivestluses sõjalisi kulutusi ja võitlust terrorismi vastu, mis on pälvinud USA presidendi Donald Trumpi kriitika.

Telefonivestluses oldi üksmeelel "NATO olulises ja kestvas tähtsuses nii Euroopa kui ka Põhja-Ameerika julgeolekule", teatas Stoltenbergi büroo teisipäeval. "Stoltenberg ja Mattis kinnitasid soovi jätkata koostööd alliansi tugevdamiseks, sealhulgas sõjaliste kulutuste suurendamiseks ja terrorismivastase võitluse tõhustamiseks".

Trump on põhjustanud NATO riikides muret, öeldes, et võib keelduda kaitsmast liitlasi, kes ei kuluta riigikaitsele kaht protsenti sisemajanduse kogutoodangust.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles