Soomlaste muinasjutt jätkub: Kontinen ja Peers võitsid Austraalia lahtised

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlane Henri Kontinen (vasakul) ja austraallane John Peers võitsid Austraalia lahtistel paarismängu.
Soomlane Henri Kontinen (vasakul) ja austraallane John Peers võitsid Austraalia lahtistel paarismängu. Foto: Dita Alangkara/AP/Scanpix

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meeste paarismängu võitis Soome-Austraalia paar Henri Kontinen - John Peers. Finaalis alistati 7:5, 7:5 meeste paarismängu pikaajalised valitsejad, ameeriklastest vennad Bob ja Mike Bryan.

Suvel tegi Kontinen Soome tenniseajalugu, kui võitis koos Heather Watsoniga segapaarismängus Wimbeldoni turniiri. Tegu oli Soome tennisistide läbi aegade esimese võiduga suure slämmi turniiri finaalis. Nüüd lisasid 26-aastane Kontinen ja temast kaks aastat vanem Peers, kes võitsid mõne kuu eest ka Londonis peetud aastalõputurniiri, Soome tenniseajalukku järgmise peatüki.

Kodulinnas saadud suurvõit on tähtis ka Peersile, kes on sündinud Melbourne'is ja elab seal praegugi. Kontinen ja Peers on kiirelt tõusnud maailma meespaaride tippu, sest koos hakati mängima alles eelmise aasta alguses, kuid sellegipoolest on nende kontol juba kuus ühist turniirivõitu. Kontinen elab seejuures Tallinnas ja treenib võimalusel sageli koos Eesti esitennisisti Jürgen Zopiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles