Galerii: jalgpall naasis Alepposse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast rohkem kui viis aastat kestnud sõda ja verevalamist võõrustas Süüria linn Aleppo esimest korda taas vutilahingut – Al-Ittihadi klubi alistas oma kohaliku rivaali Hurriya tulemusega 2:1.

Alates aastast 2011, mil linn jagunes valitsusvägede ja mässuliste kontrollitud osadeks, polnud Aleppos peetud ühtegi professionaalset jalgpallimatši. Eelmisel kuul alanud suurrünnakus vallutas president Bashar al-Assadi režiim endale aga kogu linna.

BBC korrespondendi sõnul võis küll täheldada, et sõda on staadioni räsinud – ent ainsad nähtavad tunnismärgid linna äsjasest lõhestumisest olevat president al-Assadit kujutav loosung ning staadioni ääres täies lahingvalmiduses seisnud märulipolitsei.

Sellest hoolimata oli meeleolu publiku seas rõõmus. «Ma ei oska kirjeldada, mis tunne on siin pärast viit aastat mängida,» lausus meediale Ittihadi mängija Omar Hamidi. «Minu süda peksab nii kiirelt.»

Vaata galeriist pilte ajaloolisest jalgpallilahingust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles