Fotod: selgusid Tallinna Kesklinna kaunimad vaateaknad

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kaunimad vaateaknad
Tallinna kaunimad vaateaknad Foto: Kesklinna valitsus

Tallinna Kesklinna valitsus valis välja jõulukujunduse konkursil osalenud ettevõtete kaunimad vaateaknad ja fassaadid.

Komisjon hindas konkursil osalenud 107 vaateakna ja fassaadi jõulukujunduse puhul nii ideed ja teostust kui ka omapära ja sobivust linnaruumi. Parimate valimisel said peamisteks kriteeriumideks ajakohasus, professionaalsus ja säästlikkus.

Hindamiskomisjon jõudis seisukohale, et paremusjärjestust koostada ei ole mõistlik, ja otsustas välja anda kolm võrdväärset auhinda.

640 euro suurune auhinnafond jaotati seega võrdselt järgmiste vaateakende eest:

  • Pikk 27 paiknev A-Galerii
A-Galerii / Kesklinna valitsus
A-Galerii / Kesklinna valitsus Foto: Tallinna kaunimad vaateaknad
  • Lillepood aadressil Kreutzwaldi 4
Lillepood
Lillepood Foto: Kesklinna valitsus
  • Rävala pst 2 asuv kohvik Kohvipaus
Kohvipaus
Kohvipaus Foto: Kesklinna valitsus

«Konkurss tõestas, et professionaalsuse mõttes võivad rikkalikele lahendustele pakkuda võrdväärset konkurentsi nappide vahenditega teostatud ja oma lihtsuses üllatavad lahendused,» ütles Kesklinna vanem Taavi Pukk pressiteate vahendusel.

Puki sõnul püüab Kesklinna valitsus innustada ettevõtjaid vaateaknaid ja fassaade pühade ajal kaunimaks muutma. «Ühiselt saame muidu nii pimedas Eestimaa talves tuua linnaruumi rohkem ilu ja valgust.»

Lisaks kolmele premeeritud tööle märgiti silmapaistvate lahendustena ära seitsme ettevõtte vaateaknad. Need olid Tallinna Kaubamaja (Gonsiori 2), Masha (Narva mnt 14), Trend Tekstiil (Väike-Karja 10), Juveel (Pärnu mnt 8), Rimi (Pikk 11), Linette (Müürivahe 17) ja Kingipood (Pikk 15).

Hindamiskomisjoni kuulusid Tallinna linnaplaneerimise ameti ja Kesklinna valitsuse esindajad. Lisaks said konkursile esitatud vaateaknaid hinnata kõik soovijad Facebooki vahendusel. Publiku lemmikuteks osutus Trend Tekstiil (Väike-Karja 10), Rimi (Pikk 11) ja Kalevi kauplus (Roseni 7).

Kesklinna valitsus on alates 2000. aastast valinud jõuluks kõige kaunimalt kujundatud vaateaknaid. Lisaks pühademeeleolu loomisele aitab konkurss korraldajate hinnangul värskendada linnaruumi uute kujunduslahendustega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles