Vaata «Tõe ja õiguse» illustratsioonivõistluse võidutöid

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Krõõt». «Tõe ja õiguse» illustratsioonivõistluse võidutöö.
«Krõõt». «Tõe ja õiguse» illustratsioonivõistluse võidutöö. Foto: Mark Antonius Puhkan

Tallinna Kirjanduskeskuse Tammsaare muuseumis kuulutati täna kirjanik A. H. Tammsaare 139. sünniaastapäeva puhul välja «Tõe ja õiguse» illustratsioonivõistluse võitja, kelleks osutus praegu kaitseväes teeniv noor kunstnik Mark Antonius Puhkan. Anti välja ka eripreemia, mille sai kunstnik Inge Kudisiim.

Žürii koosseisus Andres Tali (esimees), Tiina Tammetalu, Rein Veidemann, Toomas Väljataga ja Maarja Vaino hindas võidutöö puhul selle uudses pildikeeles peituvat mõjuvust ja Tammsaare teose vaimsuse tabamist. «Kohe alguses jäi kummitama illustratsioon Krõõdast surivoodil, aga ka paljud teised pildid, mis moodustasid hea terviku,» sõnas Maarja Vaino.

Tiina Tammetalu hinnangul on kõik konkursil osalenud tööd omanäolised ja huvitavad. «Mul on väga hea meel, et selline konkurss toimus, sest täiskasvanutele mõeldud kirjanduse illustreerimine on tänapäeval üsna haruldane,» sõnas Tammetalu, kelle sõnul saab konkursil osalenud töid näha kevadel Prima Vista festivali käigus Lutsu raamatukogus Tartus.

«Tõe ja õiguse» illustratsioonivõistluse kuulutasid välja Tammsaare muuseum ning Tammsaare ja Vilde Sõprade Selts 2016. aasta alguses. Võidutöödest on kavas välja anda «Tõe ja õiguse» I osa illustreeritud juubelitrükis, millega tähistatakse järgmisel aastal A. H. Tammsaare 140. sünniaastapäeva ning Eesti Vabariigi 100. juubelisünnipäeva. Konkursi võidutööga käib kaasas rahaline preemia 1000 eurot ning eripreemiaga 300 eurot.

«Krõõda hele hääl». «Tõe ja õiguse» illustratsioonivõistluse võidutöö.
«Krõõda hele hääl». «Tõe ja õiguse» illustratsioonivõistluse võidutöö. Foto: Mark Antonius Puhkan
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles