Gripiravim on taas otsakorral (3)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamiflud kasutatakse nii gripi ravimiseks kui ka ennetamiseks.
Tamiflud kasutatakse nii gripi ravimiseks kui ka ennetamiseks. Foto: Rui Vieira/PA Wire/Press Association Images

Kuigi gripivaktsiini toodi Eestisse rohkem kui varasematel aastatel, on see otsas, ning otsakorral on ka gripiravim.

Praegust gripihooaega iseloomustab perearst Le Vallikivi sõnul haiglaravi vajavate tüsistuste rohkus, nagu hingamispuudulikkus või kopsupõletik. Halvemal juhul võivad organid üles öelda ning karm gripihooaeg tähendab, et gripiravim Tamiflu on otsakorral, vahendab «Aktuaalne kaamera».

«Ma tean, et viimane kogus Tamiflud toodi ravimiameti andmetel Eestisse 16. jaanuaril, seda oli umbes 4000 doosi ja see on tänaseks hulgimüügist kõik otsas, see on jaemüüki laiali jaotatud, ja nagu ma aru olen saanud, on ka apteeke, kus seda ravimit veel saada võib, väga vähe, tuleb otsida tikutulega,» sõnas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Järgmisel nädalal toob hulgimüüja täiendava koguse Tamiflud, umbes 4000 pakendit. Täiendav kogus peaks tulema veebruari lõpus, ütles ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laius. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles