Mida teha, kui mees ei ole nõus minema paariteraapiasse?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Kolmekümnel protsendil paaridest, kes jõuavad teraapiasse, on üks kaaslastest rohkem huvitatud suhte parandamisest kui teine. Tihti, aga mitte alati, on mees tavaliselt see, kes on paariteraapia vastu. Miks see nii on ja mida teha? 

Meestel on raskem oma tunnetest rääkida. Nad muretsevad pigem sellepärast, kui palju teraapia maksma läheb ja kardavad, et terapeut võib valida pooli. Suhtenõustajad ütlevad, et kohtumistest on kasu ainult siis, kui mõlemad on huvitatud seatud eesmärkide täitmisest. Kuidas üldse selleni jõuda, kui üks paarilistest ei ole teraapiast huvitatud? Verily Magazine vahendab paar ideed.

Proovige esialgu pühenduda vähemalt kolmele kohtumisele

Teraapia on koosolek või kohtumine, mille esimeseks eesmärgiks on vaadata, kas nõustaja saab teid aidata ja seejärel kuidas. Esimese kohtumise jooksul ei ole võimalik kõiki probleeme lahendada. See on nagu igasuguse harjumuse tekitamise puhul, vaja on seada väiksem eesmärk, näiteks kolm kohtumist, ja seejärel teha järeldusi, kas see on teile sobiv.

Tutvusta oma kaaslasele uut sõnavara

Kui su partner on totaalselt paariteraapia vastu, siis kaaluge alternatiive. Näiteks lugege mõlemad ühte raamatut, mis räägib armastusest, psühholoogiast ja suhetest. Oluline on partnerile tutvustada uut sõnavara ja mõtteid, millest koos rääkida. Raamatust, mida mõlemad on lugenud, on ikka hea koos rääkida. Lisaks on veel olemas internetis materjale ja videoid, mida kasutada. Kui talle ei sobi teraapia, siis paku välja mingi alternatiiv.

Kui teraapia ei sobi, siis mis ja millal sobiks?

Suhtenõustamine ei olegi kõigi jaoks ja kui su partner on üks neist, kes tõesti keeldub kaasa tulemast, siis peaks leidma mingisuguse lahenduse, mis sobib teile mõlemale. Mida su kaaslane on valmis tegema? Mis on võib-olla vähem kulukas? Kui praegu ei ole sobiv aeg, siis millal on? Kas ta oleks nõus teraapiasse tulema näiteks paari kuu pärast? Kui te olete valmis oma suhte nimel töötama, siis te leiate ka sobiva lahenduse. Kui te ei tee mitte midagi, siis ei muutu ka midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles