IV Parmupillifestivalil saab õppida parmupillimeistriks

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meisterjaan, «Parmupillihullus»
Meisterjaan, «Parmupillihullus» Foto: Andrei Ozdoba

August Pulsti õpistu korraldab 4. veebruaril Erinevate Tubade Klubis Tallinnas taas Parmupillifestivali. Neljas festival kutsub õppima ja jämmima nii algajaid kui ka suuri mängumeistreid. Maailma ühe vanima muusikainstrumendi õpitoad päädivad ägeda ja suurepärase parmupillikontserdi ja tantsupeoga.

August Pulsti õpistu juhataja ja festivali korraldaja Kairi Leivo julgustab kõiki uudishimulikke kohale tulema: «Parmupill on üks hea pill, mida saab õppida ilma nooti tundmata, ja ka siis, kui pole ainumatki pilli õppinud. Vaja on vaid tahtmist, ühte näppu, parmupilli ning meie Parmupillifestivalile kohale tulla.»

Lisaks Parmupillifestivali harivale rollile peab rahvapillide- ja kultuuri asjatundja Leivo festivali toimumist oluliseks, sest parmupill, nagu mitu muudki Eesti rahvapilli, on olnud väljasuremisohus. «25 aastat on kõvasti õlga alla pandud, et tuua nii parmupill, torupill, rahvakannel kui ka hiiu kannel tagasi lavale ja panna need klassikaliste pillide kõrval võrdväärselt kõlama. Nimetatud pillid kuuluvad Eesti rahvapillide hulka ning on rahva lugupidamise oma väärika ajalooga ära teeninud,» avaldab August Pulsti õpistu juhataja Kairi Leivo tänu kõikidele, kes aitavad kaasa eesti rahvapillide ja mänguoskuse säilimisele.

Algajatele ja edasijõudnutele jagavad õpetusi: Cätlin Mägi, Juhan Suits, Katariin Raska, Meisterjaan, Merike Paberits, Ulvi Võsa ja Vladimir Markov kaugelt Irkutski linnast. Õhtutundidel ühendavad kõik andekad ja julged jõu ning esitatakse suur parmupillikontsert. Lisaks toimub meeleolukas jämm ja tantsuõhtu, kuhu on oodatud kõik.

Täpsem info ja festivalile registreerimine: www.folk.ee/opistu. Kursusele registreerimine kestab 3. veebruarini. Pääse õpitubadesse ja kontserdile maksab viis eurot. Tasuda saab kohapeal. Parmupillid on soovitav kaasa võtta, kuid samuti on võimalik harjutamiseks pille kohapealt laenata. Ajakava leiab kodulehelt: http://folk.ee/opistu/kursused-ja-ringid/eelolevad-kursused/iv-parmupillifestival. Värskeimaid uudiseid festivali kohta loe Parmupillifestivali Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles