Washington kaebas Trumpi esimese osariigina moslemikeelu pärast kohtusse (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washingtoni osariigi peaprokurör Bob Ferguson eile Seattle'is ajakirjanike ees esinemas.
Washingtoni osariigi peaprokurör Bob Ferguson eile Seattle'is ajakirjanike ees esinemas. Foto: Ted S. Warren/AP/Scanpix

Washingtoni osariigi peaprokurör Bob Ferguson teatas eile, et kaebab president Donald Trumpi seitsmele islamiriigile kehtestatud ajutise reisikeelu tõttu kohtusse, saades sellega esimeseks osariigiks, kes on otsustanud astuda Trumpi administratsiooni vastu kohtuteed alustada. Fergusoni sõnul on ta aga olnud ühenduses ka teiste osariikide peaprokuröridega, vahendab Independent.

«Lõpuks taandub kõik sellele, kas järgitakse põhiseadust või mitte. Ja meie hinnangul pole president seda antud korraldust allkirjastades teinud,» märkis Ferguson.

Trumpi-vastane hagi, mille eesmärk on taotleda selle täidesaatva korralduse peamiste sätete kuulutamine põhiseadusevastaseks, esitati Seattle'i riigikohtus.

Trumpi teod lõhestavad paljusid Washingtonis elavaid perekondi, tuhandeid siinseid elanikke, kahjustavad osariigi majandust, Washingtonis baseeruvate firmade tegevust ja ka Washingtoni õigust olla hoida uksed  immigrantidele ja põgenikele avatud, ütles ta.

Kui Washingtoni kubernerilt küsiti, kas ta ei karda, et sellele sammule järgneb Trumpi administratsiooni kättemaks, vastas Joe Inslee, et ta ei kavatse lasta end ähvardada.

Kuberner Inslee sõnul on ta aastate jooksul õppinud, et tülinorijatega tegemist tehes ei tohi taganeda.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles