Janika Mölder iluvõimlemise uutest reeglitest: hakkame nägema palju tsirkust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Valentine'i peakorraldaja Janika Mölder koos tütre Carmel Kallemaaga.
Miss Valentine'i peakorraldaja Janika Mölder koos tütre Carmel Kallemaaga. Foto: Riinu Liis Lajal

Tänavu juba 23. korda toimuv Miss Valentine’i võimlemisturniir ja rühmvõimlemise MK-etapp on võimlejate jaoks hooaja esimene maailmatasemel mõõduvõtt ja esimene võistlus, kus kasutusel uued võistlusmäärused.

«Võimleja jaoks on tähtis nii tehniline pool kui ka raskused, mida ta teeb. Kindlasti hakkame nägema hästi palju tsirkust platsi peal ja kindlasti hakkame nägema hästi palju vahendikaotusi, vähemalt esimestel võistlustel, sest elementide osa on natuke muutunud, aga hinnatakse trikitamist,» selgitas Miss Valentine’i peakorraldaja Janika Mölder ETV spordisaates muudatuste mõju, vahendas ERRi spordiportaal.

"Lisaks on muutunud kava tehnilise täitmise hindamise pool, sest nüüd on artistlikkus ja kava täitmine eraldi hinded. See võimleja, kes sooritab ainult element-elemendi järel, ei saa artistlikkuse hinnet,» lisas Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles