Rakvere gümnaasiumi filmifestival kostitab linlasi noorte filmikunstiga

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Gümnaasiumi filmifestival
Rakvere Gümnaasiumi filmifestival Foto: promo

Rakvere gümnaasiumi filmifestival saab hoo sisse juba 6. veebruari õhtul Buena Vista Sofa Clubis ning lõpusirgele jõutakse 10. veebruaril kui Rakvere gümnaasiumis toimub suurejooneline finaalüritus.

Festivali meeskond ootab kõiki filmihuvilistest rakverelasi nii 6. ja 8. veebruaril toimuvatele eelseanssidele kui ka 10. veebruaril aset leidvale finaalüritusele.

6. veebruari õhtul toimuvat esimest eelseanssi võõrustab eelmise aasta lõpus linnakodanikele uksed avanud Buena Vista Sofa Club. 8. veebruari eelseanss kutsub inimesed Rakvere gümnaasiumisse, et vaadata üheskoos selleaastase festivali finaalist välja jäänud filme. Finaalüritus toob taaskord maja inimesi täis 10. veebruari õhtul, et nautida filme, mille žürii hääletas finaali, veeta sõpradega aega ja vahetada muljeid nähtud linateoste üle ning saada teada õpilas- ja tudengikategooria kaks parimat lühifilmi. Mõlemad eelseansid on tasuta ning finaalürituse pileteid on võimalik soetada Piletilevist või kohapealt. Algusajaks on kõigil kolmel üritustel 18.

Finaalüritusel on kõigil külalistel võimalus läbida kooli kui matkarada. Majja on paigutatud arvuliselt puidust viitasid, mis hoiavad inimesi õigel teel ja hoolitsevad selle eest, et keegi rajalt kõrvale ei kalduks. Kogu õhtut juhib argiõhtutel «Ringvaate» saate vahendusel televaatajateni jõudev Rakvere gümnaasiumi vilistlane Jüri Muttika ning finaal-show' ajal lahutab meelt 2016. aasta Eesti Laulu konkursil eestlasi hullutanud ja laiemale üldsusele tuntuks saanud Jaan Tätte juunior, esinejanimega Meisterjaan.

«Kindlasti soovitame inimestel osaleda mõlemal eelseansil, sest need on ideaalseks sissejuhatuseks finaalsündmusele. Eriti vahva on, et saame esmaspäeva õhtul nautida filme koolimajast väljaspool, millega näitame, et filmifestival ei ole ainult kooliõpilastele suunatud ja meie programmi filmidel ei ole alumist ega ülemist vanusepiiri, oodatud on absoluutselt kõik!» sõnas üks peakorraldaja Eleriin Miilman. «Härra Muttika Rakvere gümnaasiumi vilistlasena sobib imehästi finaalürituse õhtut juhtima. Samuti ootab kogu korraldusmeeskond suure huviga, mida Meisterjaan laval ära teha suudab,» lisas Siret Jorro.

Tegemist on Eesti suurima noortelt noortele korraldatava filmifestivaliga samalaadsete seas. Festivali juured ulatuvad 2000ndatesse aastatesse, aga täpset algusaega määrata on keeruline. Aastate jooksul on seda korraldanud Rakvere gümnaasiumi õpilased ning algsest tagasihoidlikust filmiõhtust on välja kasvanud vabariiklik filmifestival. Eesmärgiks on julgustada noori filme tegema ja oma oskusi arendama, ning muidugi anda tehtud tööle žüriilt tagasisidet hinnangute ning kommentaaride näol.

Võidufilmiks noorte kategoorias tuli eelmisel aastal «Kui tuleb päev», autoriks Meel Paliale. Tudengifilmide kategoorias oli võidukas Sander Joon oma animatsiooniga «Velodrool».

Selleaastasele filmifestivalile esitati mulluse 24 linateose asemel 31 lühifilmi. 

Lisainformatsiooni leiab siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles