Pärnu haigla saab Eestis ainulaadse teenistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus teenistus hakkab tervishoiu sotsiaaltööd korraldama haigla erinevates struktuuriüksustes.
Uus teenistus hakkab tervishoiu sotsiaaltööd korraldama haigla erinevates struktuuriüksustes. Foto: Lev Dolgachov / Panther Media / Scanpix

Pärnu haigla saab Eestis ainulaadse üksuse, milles hakatakse inimestele osutama vaimse tervise parandamiseks vajalikku abi.

Uue teenistuse loomise idee sai alguse inimeste endi soovist ja tahtest korraldada oma tööd senisest veelgi efektiivsemalt, kirjutab Med24. Teenistuse koosseisu kuuluvad sotsiaaltöötajad, rehabilitatsioonispetsialistid, psühholoogid, juhtumikorraldajad ja paljud teised oma eriala spetsialistid.

Eelnevalt toimisid vastloodud teenistuse tegevused psühhiaatria ja sisekliinikute koosseisus. Uue üksuse eesmärk on muu hulgas ravipersonali tööaja kokkuhoidmine ja statsionaarse ravi kestuse vähendamine.

Sotsiaalravi teenistus hakkab korraldama tervishoiu sotsiaaltööd haigla eri struktuuriüksustes, rehabilitatsioonialast tegevust ning laste ja noorte vaimse tervise keskuse (VTK) toimimist.

Teenistuse juhatajaks saab Olga Sumbajeva, kes oli seni Pärnu Haigla rehabilitatsiooniteenuste üldkoordinaator ja uudsete sotsiaalteenuste edendaja. Sumbajeva on Pärnu haiglas töötanud juba üle kümne aasta ning oma valdkonnas hinnatud spetsialist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles