Video: Delaware’is võtsid vangid pantvange

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Delaware’is Smyrna lähedal asuvas James T. Vaughn Correctional Center vanglas lahvatas eile õhtul kohaliku aja järgi pantvangikriis, kuna vangid võtsid pantvangi viis selle vangla töötajat ja kaasvange.

Yle teatel on kolm valvurit nüüdseks vabastatud, kuid vangla juhtkond ja politsei peab veel kahe vabastamiseks vangidega läbirääkimisi.

AP ja Reutersi teatel nõuavad vangid vanglaolude parandamist ja süüdistavad president Donald Trumpi oma olukorra halvenemises.

Delaware'i vanglas lahvatas pantvangikriis
Delaware'i vanglas lahvatas pantvangikriis Foto: Suchat Pederson/AP/Scanpix

Vangid helistasid kaasvangi kihlatu abil kohalikku väljaandesse Wilmington News Journal ja selgitasid reporteritele, miks nad pantvange võtsid ja kelle tõttu neil probleeme tekkis.

«USA president Donald Trump on teinud ka meie elu raskeks, see oli juba varem halb, kuid Trumpi lühikese võimuloleku ajal on kõik halvenenud. Meil on õigus haridusele ja sportimisele, samuti tahame teada, kuidas vanglale ette nähtud summasid kulutatakse,» teatasid pantvangikriisi käivitanud vangid meediale.

Delaware’i politsei esindaja Richard Bratz sõnas, et läbirääkimised veel kahe pantvangi osas käivad.

«Teeme kõik, et selles juhtumis keegi vigastada ei saaks ega elu kaotaks,» lisas politsei esindaja.

Delaware'i vanglas lahvatas pantvangikriis. Politsei esindaja Richard Bratz teatamas pressikonverentsil vanglas toimuvast
Delaware'i vanglas lahvatas pantvangikriis. Politsei esindaja Richard Bratz teatamas pressikonverentsil vanglas toimuvast Foto: Suchat Pederson/AP/Scanpix

Politsei teatel oli alguses pantvangide seas ka vange, kuid protestijatest vangid vabastasid oma kaaslased kiiresti.

James T. Vaughn Correctional Center on Dealware’i osariigi suurim vangla, mis mahutab kuni 2500 vangi. Selles on kolm osakonda,  mis on miinimum, keskmise ja maksimum režiimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles