Keskerakond kaitseb end kohtus rahva raha eest (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Jaanus Lensment

Kui Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ütleb, et maksab president Toomas Hendrik Ilvese ärmatamise kinni «oma rahast», ja Keskerakond teatab, et tasub endise esimehe Edgar Savisaare pättused kinni «oma vahenditest», siis kelle raha ikkagi päriselt kulutatakse?

EAS saab raha Euroopa maksumaksjatelt ehk meilt kõigilt. MTÜ Eesti Keskerakond teenib tulu näpuotsaga liikmemaksudest ning vähestelt alles jäänud heldetelt toetajatelt, kuid peamine panus – igal aastal peaaegu 1,5 miljonit eurot – tuleb riigieelarvest ehk meilt kõigilt.

Riigikohtu otsuse järgi tuleb sellel nädalal Keskerakonna ajaloonõuniku ameti saanud Savisaarel täita erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) ettekirjutust ja kohalike valimiste kampaania ajal keelatud annetusena saadud 117 000 eurot Tallinnale tagasi maksta. Lahkelt võttis selle koorma kanda Keskerakond eesotsas esimehe ja peaministri Jüri Ratasega ning kuna summa tasub Savisaare asemel tagasi MTÜ Keskerakond, siis peab sellelt maksma sotsiaal- ja tulumaksu ehk lisaks 77 000 eurot.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles